Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

25+6 εκατ. θα πάρουν οι σύμβουλοι για το PSI



Υψηλή αμοιβή 25 εκατ. ευρώ θα λάβει ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος Lazard Freres SAS για το PSI, ενώ ο νομικός σύμβουλος Cleary Gottlieb Steen Hamilton LLP (CGSH) θα πάρει 6 εκατ. ευρώ.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, η αμοιβή τής Lazard για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ανέρχεται στο 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους, που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγορασθεί στο πλαίσιο του PSI φθάνοντας στο μέγιστο ποσό των 25 εκατ. ευρώ.
Αφορά χρηματοοικονομική έρευνα για τον εντοπισμό των κατάλλληλων προς ανταλλαγή ομολόγων, τον νομικό έλεγχο σε συνεργασία με διεθνείς και εγχώριους νομικούς συμβούλους με καθορισμό του νομικού πλαισίου των νέων ομολόγων, το συντονισμό καθηκόντων των συν-αναδόχων και λοιπών φορέων, την επεξεργασία της στρατηγικής επαναγοράς χρέους, τη συμμετοχή στην προετοιμασία των όρων ανταλλαγής, τη συνδρομή προς το ελληνικό Δημόσιο κατά τις διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ, το EFSF και το ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση δημόσιων φορέων, την παροχή πιστωτικής ενίσχυσης, τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και συνδρομή στην επικοινωνία με τους αξιολογικούς οίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου