Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ πάνω από χίλιοι Ελληνες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ πάνω από χίλιοι Ελληνες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό
Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει το μεγάλο ζητούμενο των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, μετά και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν καταγγελίες του ελληνικής καταγωγής βουλευτή του ελβετικού Κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη

Λίστα με περίπου χίλια ονόματα Ελλήνων, οι οποίοι «φυγάδευσαν» μέσω εμβασμάτων σε τράπεζες του εξωτερικού δισεκατομμύρια ευρώ στη διετία 2009 - 2011, έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας, που καταβάλλεται για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.

Πρώτος στον κατάλογο, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής, που έχουν στα χέρια τους ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, εισαγγελέας Γιάννης Διώτης, και παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- επιχειρηματίας από μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο οποίος αναμένεται να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις, για έμβασμα αξίας 50.000.000 ευρώ, που φέρεται να έστειλε σε τράπεζα του εξωτερικού.
Θα ακολουθήσει έλεγχος του ΣΔΟΕ και σε άλλους που έχουν μεταφέρει μέσω εμβασμάτων μεγάλα κεφάλαια στο εξωτερικό, οι οποίοι βρίσκονται σε πρώτες θέσεις στον μακρύ κατάλογο, που έχουν καταρτίσει οι φορολογικές και διωκτικές Αρχές, βάσει των στοιχείων, που έχει αποστείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Μεταξύ αυτών των προσώπων, βρίσκονται και 18 άνεργοι, με εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ. Το επόμενο βήμα του ΣΔΟΕ θα είναι η διενέργεια ελέγχου «πόθεν έσχες», προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ποσά των εμβασμάτων που έφυγαν στο εξωτερικό δικαιολογούνται από τα εισοδήματα των προσώπων που έβγαλαν αυτά τα χρήματα έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου