Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

H Λαγκάρντ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου



Με ζοφερά χρώματα σκιαγράφησε, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας λέγοντας πως χρειάζεται η συμβολή όλων των χωρών για καταφέρει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη κρίση χρέους.
Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει την προοπτική υποχώρησης, αυξανόμενου προστατευτισμού, απομόνωσης και όσων συνέβησαν στην δεκαετία του 1930, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
"Δεν υπάρχει καμία οικονομία στον κόσμο - είτε πρόκειται για χώρες με χαμηλό εισόδημα, αναδυόμενες αγορές, χώρες μεσαίου εισοδήματος είτε πολύ αναπτυγμένες οικονομίες - η οποία θα είναι απρόσβλητη από την κρίση που τη βλέπουμε όχι μόνο να ξεδιπλώνεται, αλλά και να κλιμακώνεται", είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ σε ομιλία που έκανε στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Όπως τόνισε, η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει μόνη της τα προβλήματα της. 
«Δεν πρόκειται για μια κρίση η οποία μπορεί να επιλυθεί από μια ομάδα χωρών» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε συνέδριο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Πρόκειται να επιλυθεί αισίως, αν όλες οι χώρες, απ’ όλες τις περιοχές, όλες τις κατηγορίες λάβουν ουσιαστική δράση». 
 
Επίσης απεύθυνε προειδοποίηση προς τις αγορές ζητώντας να δώσουν χρόνο στις χώρες να προχωρήσουν τις πολιτικές διαδικασίες προκειμένου να φτάσουν σε μία λύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου