Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

συριζα:ελεγχος της διεθνους κινησης του μεγαλου κεφαλαιου

Μετά τις καταθέσεις ...χτύπημα Στρατούλη στο μεγάλο κεφάλαιο

Ελεγχο στην διεθνή κίνηση των μεγάλων κεφαλαίων και αξιοποίηση των καταθέσεων των πολιτών για την ανάπτυξη, χωρίς όμως τη δέσμευση των καταθέσεων αυτών, είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που πάρει την εξουσία, όπως δήλωσε εκ νέου απόψε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης.


Μετά τις δηλώσεις που έκανε το πρωί στο ραδιοσταθμό Βήμα FM και τις καταγγελίες για διαστρέβλωση των δηλώσεων αυτών από άλλα μέσα ενημέρωσης, ο κ.Στρατούλης επανήλθε το απόγευμα, με συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.
«Δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών, αλλά θα ελέγχουμε τη διεθνή κίνηση των μεγάλων κεφαλαίων για να προστατέψουμε την οικονομία με ενδεχόμενο πλαφόν 150.000 με 200.000 ευρώ» ανέφερε ο κ. Στρατούλης. Για τη δήλωση Γλέζου περί κατάσχεσης των καταθέσεων άνω των 20.000 ευρώ, ανέφερε ότι «είπε μια γνώμη».
«Σήμερα οι τράπεζες λειτουργούν σαν ζόμπι, παρά τις ενέσεις ρευστότητας. Έχουν πρόβλημα. Θα θωρακίσουμε το τραπεζικό σύστημα με δημόσιο έλεγχο συν την εγγύηση των 100.000 ευρώ» σημείωσε. Ο κ. Στρατούλης τάχθηκε υπέρ της κρατικοποίησης των τραπεζών, δηλώνοντας ότι η ανακεφαλαιοποίησή τους θα γίνει με κοινές μετοχές μετά ψήφου και όχι με προνομιούχες.
«Από τη φορολογία πλούσιων και τη διαγραφή του χρέους θα βρεθούν χρήματα (...) δε μας ενδιαφέρει η ικανοποίηση των πιστωτών αλλά των πολιτών» δήλωσε.
Νωρίτερα ο κ.Στρατούλης είχε προβεί σε γραπτή δήλωση, καταγγέλοντας ότι οι δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Βήμα FM διαστρεβλώθηκαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, που έβαλαν ως τίτλο "ΣΥΡΙΖΑ: Θα πάρουμε τις καταθέσεις για να κάνουμε ανάπτυξη".
.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου