Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!


Υποβάθμιση της προοπτικής έξι γερμανικών κρατιδίων από Moody’s


Στην υποβάθμιση της προοπτικής έξι ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων λόγω της συνεχιζόμενης ρευστότητας στην Ευρωζώνη προέβη την Τετάρτη ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Σε αυτά περιλαμβάνονται τα τρία βιομηχανικά κρατίδια, η Βάδη - Βυρτεμβέργη, η Βαυαρία και η Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία. Υποβαθμίστηκε επίσης η προοπτική του Βερολίνου, του Βρανδεμβούργου και της Σαξονίας - Άνχαλτ.



Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε ότι μείωσε την εκτίμησή του για την προοπτική των έξι ομόσπονδων κρατιδίων από "σταθερή" σε "αρνητική". Η αλλαγή της προοπτικής από σταθερή σε αρνητική καταδεικνύει ότι υπάρχει πιθανότητα υποβάθμισής της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

Στην υποβάθμιση της προοπτικής του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης της ευρωζώνης, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), προέβη νωρίτερα την Τετάρτη ο οίκος αξιολόγησης.

Η κίνηση αυτή
 είναι η συνέπεια της απόφασης του οίκου αξιολόγησης να θέσει σε αρνητική προοπτική τους ομολογιακούς τίτλους των τριών χωρών της ευρωζώνης που διατηρούν το ΑΑΑ, δηλαδή της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.

"Η γερμανική οικονομία είναι σε σταθερή κατάσταση και αυτό δεν θα αλλάξει με την αξιολόγηση του οίκου. Η Γερμανία, με σταθερή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, θα υπερασπιστεί το status της του ασφαλούς καταφυγίου, και θα συνεχίσει να διατηρεί με υπευθυνότητα το βαρύνοντα ρόλο της στη ζώνη του ευρώ" ανακοίνωσε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ αντιδρώντας στην απόφαση να τεθούν σε αρνητική προοπτική τα ομόλογα της χώρας, πριν ανακοινωθεί το νέο "χτύπημα" της Μοοdy's.
ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου