Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Γ. Βαρουφάκης: "Να βρεθεί λύση εντός Ευρωζώνης για την Κύπρο"


Τι δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης για την τραπεζική κρίση που κλονίζει την Κύπρο

"Καταστροφική" χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Κύπρο ο, Γιάννης Βαρουφάκης τονίζοντας "η Κύπρος είναι η Ιρλανδία της Μεσογείου".
Ο γνωστός οικονομολόγος, μιλώντας στο δελτίο του 24H, συμβουλεύει την κυβέρνηση της Κύπρου να πάρει όσο το δυνατόν λιγότερο δάνειο, το οποίο όπως λέει "πρέπει να είναι λιγότερο από 10 δις ευρώ" και υποστηρίζει ότι "σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγγιχτούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ"."Η τραγωδία που συμβαίνει στην Κύπρο δεν είναι τίποτε άλλο από την εξέλιξη της Ευρωκρίσης τα τελευταία τρία χρόνια" υποστηρίζει ο οικονομολόγος ενώ σημειώνει ότι "δεν μπορούμε να δούμε το τι συμβαίνει στην Κύπρο ξεχωριστά από αυτό που συμβαίνει στην Ιρλανδία".
"Η κρίση στην Ιρλανδία και η κρίση στην Κύπρο είναι πολύ κοντινές, αντίθετα με την κρίση στην Ελλάδα που διαφέρει κάπως", υπογραμμίζει και εξηγεί:
"Ο λόγος που βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα είναι γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι ανακόλουθοι ακόμα και με τις ελάχιστες περιπτώσεις που έχουν πάρει μία σοβαρή απόφαση".
Αναφορικά με τις συνομιλίες της Κύπρου με την Μόσχα ο Γιάννης Βαρουφάκης τονίζει ότι "αν η Ρωσία ήθελε να φέρει μία λύση για την Κύπρο, θα την είχε φέρει" ενώ διευκρινίζει ότι "η Κύπρος πρέπει να βρει λύση στο πλαίσιο της Ευρωζώνης".
Για την περίπτωση επιστροφής στη Κυπριακή λίρα, ο οικονομολόγος αναφέρει ότι "είναι ιερή υποχρέωση της κυβέρνησης να έχει ένα plan B και ένα plan C. Πρέπει να είναι έτοιμη όχι να πτωχεύσει και να πάει στη λίρα, αλλά αν χρειαστεί να μπορεί να το κάνει".
Ο Γιάννης Βαρουφάκης στο 24Η από 24hcomcy

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου