Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΕΣΠΑ: Τώρα μικροδάνεια έως 25.000 ευρώ και βλέπουμε



Την προηγούμενη εβδομάδα ενεργοποιήθηκαν τα μικροδάνεια έως 25.000 ευρώ με χαμηλά επιτόκια και ένα πρόγραμμα διείσδυσης των επιχειρήσεων στις δυνατότητες των «έξυπνων» κινητών, ενώ ακόμη τρεις δράσεις συνεχίζουν να δέχονται αιτήσεις.
Το πρόγραμμα «Microfinance (Μικροδάνεια)» είναι το δεύτερο χρηματοδοτικό μέσο της πρωτοβουλίας Jeremie που προωθεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και αφορά τη χορήγηση δανείων έως 25.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν πριν από το 2005. Χορηγούνται μέσω της Τράπεζας Alpha Bank και το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο. Ορίζεται από το Alpha προνομιακό πλέον περιθωρίου από 1,75% έως 5% ανάλογα με τις εξασφαλίσεις. Οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν επιτόκιο μόνο για το 50% του δανείου, ποσό που αντιστοιχεί στην ιδιωτική συμμετοχή που συνεισφέρει η τράπεζα. Το ποσό επιτοκίου θα καλυφθεί μέσω του ΕΣΠΑ.
Θα χορηγηθούν δάνεια για την απόκτηση υλικών και άυλων στοιχείων ενεργητικού, για πρώτες ύλες, εμπορεύματα, υπηρεσίες (εξαιρουμένων των μισθών, ενοικίων και λοιπών λειτουργικών εξόδων).
Εξαιρούνται η παραγωγή όπλων και πυρομαχικών, στρατιωτικού ή αστυνομικού εξοπλισμού, τα τυχερά παιχνίδια, η παραγωγή, μεταποίηση ή διανομή καπνού και οι τομείς που θεωρούνται δεοντολογικά ή ηθικά αμφιλεγόμενοι, και η μεταποίηση προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου