Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup

Κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup

Αμετακίνητο στις θέσεις του το IIF - Αρραγές το ευρωπαϊκό μέτωπο
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα στο Eurogroup  την πρόταση για το PSI, σε μια συνεδρίαση στην οποία θα κριθούν πολλά για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν προχωρήσει καθώς το IIF παραμένει σταθερό στις απόψεις του, μη αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που έχουν γίνει στην ελληνική οικονομία και θεωρώντας ότι το ελληνικό χρέος δεν θα είναι διαχειρίσιμο το 2020, κάτι που από πολλούς παράγοντες χαρακτηρίζεται αδιανόητο. 

Στο μεταξύ όμως το ευρωπαϊκό μέτωπο στέκεται αρραγές απέναντί του καθώς βλέπουν πλέον τον συστημικό κίνδυνο που ελοχεύει για την Ευρωζώνη, στην περίπτωση που καταρρεύσει η Ελλάδα. 

Ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος είχε επικοινωνίες στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου  με ευρωπαίους ηγέτες, κοινοτικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα αλλά φαίνεται ότι το σημερινό Eurogroup θα είναι ένα από κρισιμότερα στην ιστορία της Ευρωζώνης.

Ως προς τη δανειακή σύμβαση την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Πόουλ Τόμσενεμφανίστηκε να ζητεί πιεστικά βαρύτατα μέτρα όπως η μείωση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού αδιαφορώντας για τις ενστάσεις του πρωθυπουργού ότι αυτή η πολιτική έχει καταστροφικές συνέπειες.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=439692

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου