Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

«Πολιτικό ατύχημα» στην ευρωζώνη βλέπει το ΔΝΤ



Τη Ελλάδα «φωτογραφίζει» το ΔΝΤ ως ένα ενδεχόμενο «πολιτικό ατύχημα» στη ζώνη του ευρώ. Στην έκθεση του για την οικονομία και τις αδυναμίες του τραπεζικού συστήματος του Λουξεμβούργου το Ταμείο αναφέρεται και σε ένα επιπλέον πρόβλημα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η χώρα. 



«Ένα πολιτικό ατύχημα στην ευρωζώνη θα μπορούσε να πυροδοτήσει μία χρηματοπιστωτική κρίση που θα βούλιαζε την περιοχή» σημειώνει το ΔΝΤ και εξηγεί τους κινδύνους για τις τράπεζες του Λουξεμβούργου από την έκθεση σε κρατικά ομόλογα χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Μια επιδείνωση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ θα έχει συνέπειες για το Λουξεμβούργο μέσω των πραγματικών οικονομικών και χρηματο-πιστωτικών διαύλων. Μια επιβράδυνση στη ζώνη του ευρώ θα αυξήσει την ανεργία, θα μπορούσε να μεταβάλει την ικανότητα των νοικοκυριών να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, και ως εκ τούτου να υποβαθμίσει την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών, που προσανατολίζονται στην εγχώρια αγορά. Θα μπορούσε να είναι επιβαρυντική και για τα δημόσια οικονομικά» υπογράμμισε το Ταμείο

Ωστόσο το ΔΝΤ δεν διευκρίνισε περαιτέρω, τι εννοεί όταν αναφέρεται σε «πολιτικό ατύχημα», καθώς έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα όσο δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση. 
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου