Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Ο ΟΟΣΑ σβήνει το «success story» της Κυβέρνησης: Ύφεση και το 2014, στο 28,4% η ανεργία

Πρόβλεψη για ύφεση 1,2% το 2014, στην Έκθεση του ΟΟΣΑ, αντί για ανάπτυξη 0,6% που προέβλεπε η τρόικα
Οι προβλέψεις του «Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη» (ΟΟΣΑ) περί συνέχισης της ύφεσης για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και εκτίναξη της ανεργίας  (στο 28,4% το 2014) διαψεύδουν την πρόσφατη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και της τρόικα.


 Ο διεθνής οργανισμός, κάθε άλλο παρά «αντιμνημονιακός» ή αντίθετος στο νεοφιλελέυθερο δόγμα, προβλέπει ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα είναι το 2014 τρεις φορές χαμηλότερη από αυτήν που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 1,2% έναντι αύξησης 0,6% που προέβλεπε η Ε.Ε.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία μεταξύ των χωρών του G7 και της ΕΕ, με το ποσοστό να φτάνει το 28,4% κατά την εκτίμηση του ΟΟΣΑ για το επόμενο έτος. Παρ' ότι αναγνωρίζει ότι η «δημοσιονομική προσαρμογή και η μείωση των πραγματικών μισθών» βαθαίνουν την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, ο ΟΟΣΑ επιμένει στη «συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής», με άλλα λόγια των πολιτικών λιτότητας που έχουν οδηγήσει στην δραματική ύφεση και την ανεργία.

Με βάση τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, όνειρα θερινής νυκτός αποδεικνύονται οι κυβερνητικές εκτιμήσεις περί αντιστροφής κλίματος, ανάκαμψη και εν τέλει success story για την ελληνική οικονομία και την πολιτική του Μνημονίου. Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία αποτελεί το «σφουγγάρι» που σβήνει τους πλαστούς ισχυρισμούς, που θά 'λεγε και ο Σαμαράς, και, παράλληλα, επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι ακόμη δεν έχει μπει πάτος στο βαρέλι.  Λόγω της μεγαλύτερης ύφεσης το 2014, πιθανότατα θα χρειαστεί νέος δανεισμός με -βεβαίως- νέο Μνημόνιο, όπως σχολιάζει η «Αυγή». Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο οργανισμός, θα καταστεί αναγκαία «επιπλεόν επίσημη χρηματοδότης ή κούρεμα του ελληνικού χρέους».


ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ αποδεικνύουν ότι το success story της κυβέρνησης είναι μια ιστορία αποτυχίας

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ υπογραμμίζει: πως «η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών, "υπνωτισμένοι" και οι ίδιοι από τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για ανάκαμψη και επενδύσεις, έρχονται τώρα να διαψεύσουν και τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, που δεν φημίζεται για τις αντιμνημονιακές του θέσεις».  Και καταλήγει: «Το success story της κυβέρνησης είναι στην πραγματικότητα μια ιστορία αποτυχίας και καταστροφής, οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας, διανθισμένη με ψεύτικες υποσχέσεις και εκβιασμούς».


Πηγές: «Αυγή», «Εφημερίδα των Συντακτών»

Διαβάστε σχετικά: Γ. Μηλιός: Αδιανόητο να θεωρείται πως η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα έρθει με τη συνταγή της λιτότητας

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου